#FOODGRAM: 4X INSTAPROOF & DELICIOUS FOOD

Food is life! En Antwerpen de place to be. Enkele maanden geleden verliet ik mijn hometown om in deze prachtige stad te komen wonen. Stilaan vind ook ik hier de weg naar de leukste hotspots en die deel ik maar al te graag.

  1. Voor een avoCADEAU moet je bij Munch zijn

Avocado-fan? Check! En liefst op een dikke, verse snede speltbrood. Ik ben al op veel plaatsen gaan proeven en blijf zonder twijfel het meest overtuigd van die bij Munch op de Oudaan. Zo verrassend lekker. Gaat Akuakate, de avocadobar die eerder deze week de deuren opende in Antwerpen, hier verandering in brengen? Ze zullen alleszins met iets straf moeten komen.

  1. De Hoeked Doughnuts zijn écht lekkerder

Typisch Amerikaans in België. Een overroepen hype of maken zij echt het verschil? Ik deed de test. De verse, handgemaakte donuts hebben niet alleen een originele vorm, ze zijn ook echt lekkerder. In de gebakjes zitten geen bewaarmiddelen, smaakversterkers of kleurstoffen en sommige donuts worden zelfs gemaakt met speltmeergranenbloem. Er wordt ook gewerkt met Zusto, een Belgische suikervervanger. Alleen al voor de ambachtelijke smaak zeg ik vaarwel tegen de industriële versie bij de bakker of in de supermarkt.

  1. In de zevende Cereal Heaven

Cornflakes, nostalgie! En wat als je drie soorten cornflakes, twee toppings en melk uit een ruim aanbod mag kiezen? Dan ben je beland in de hemel der ontbijtgranen, Cereal Heaven. De cornflakesbar is bijzonder instagram worthy en valt in de smaak bij jong én oud. Een leuk, uniek concept!

  1. Guzzi’s: la bella Italia in de vorm van een authentieke piadina

De alledaagse broodspecialiteit gevuld met Italiaanse charcuterie, een echt smaakbommetje! Hiermee is Antwerpen een Italiaanse hotspot rijker. Je kiest aan de toog uit een menu met tien verschillende piadine die ter plaatste gebakken worden en voor de zoetebekken is er zelfs de Nutella-variant. Zien we elkaar daar dan?  

 

Nog niet overtuigd, eet je graag Japans en wil je echt dé perfecte #foodgram kunnen maken? Bij Okaz kan je handig gebruikmaken van de VIP-tafel om de perfecte foto te nemen. Er werd een professionele fotografielamp boven geplaatst zodat je voorgoed verlost bent van slechte verlichting en ongewenste schaduwen. Hello #instalikes! Waar eet jij het liefst #instaproof food?

Geschreven door @hello_antwerp


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published